sâmbătă, 17 septembrie 2011

Suc de rosii

Daca v-ati plictisit de conserve, mai aveti putintica rabdare, cred ca mai am o reteta de oareşce.:)

La sucul asta eu am fost doar ajutor de bucatar pt ca nu am mai facut si nici nu aveam chef sa fac. Dar nu am avut incotro, a trebuit sa dau rosiile prin separatorul de seminte.

Asadar am avut o ladita de rosii, cred ca 10 kg,

care se spala

se taie sferturi,

se dau prin separatorul de seminte si coji

apoi se fierb pana cand sucul scade si ajunge la densitatea dorita.

Catre sfarsit se adauga sarea si se mai lasa sa dea cateva clocote.
La urma, dupa ce se inchide aragazul, se pune sucul la sticle imediat, asa fierbinte, sticlele se capseaza si se invelesc in pături.

Se tin pana a doua zi, cca 24 de ore, apoi se duc la loc racoros si uscat.

La folosire se asezoneaza cu diverse condimente dupa reteta si dupa preferinta.
Reteta este dupa Sanda Marin.

4 comentarii:

  1. Excelente conserva casera una delicia,te ha quedado estupenda,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am avut timp de conserve prea multe si nici nu am am ajutor:)Asa ca un suc de rosii bun o sa iau de la tine la iarna!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi aduc aminte cand era inca in tara si faceam cu mami suc de rosii.imi placea sa-l beau simplu dar ma enerva la culme datul rosiilor prin separator.de multe ori am chiulit de la activitate ,pe motivca plec la bibloteca dar de fapt fugeam de separatorul de seminte :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Rosita, muchas gracias!

    @ Fetelor, scuze, am avut mari probleme cu netul aici, la locuinta de serviciu. Sper ca s-a rezolvat, vad ca de ieri am net fara intreruperi majore.

    Teo, eu voiam doar zacusca, dar s-a ambitionat taica'meu cand a vazut ca intr-o singura zi, pana pe la 5 dupa amiaza am facut 2 zacusti si o dulceata :)) Asa ca a trebuit sa-l ajut pe batran, ce era sa fac?

    Sarah, te inteleg.. Vreau sa zic ca separatorul ala e de 2 lei, ca am fost nevoita sa dau rosiile date deja prin el, si printr-o sită veche de pe vremea lui Pazva', pt ca separatoru' lu' peşte se bloca si rosiile ramaneau in cuva de sus. :(( Asa ca pana cand am pus totul la fiert a durat ceva. Sincer, nu as mai face, e bun bulionul din comerţ....

    Va pup, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).