marți, 6 septembrie 2011

Fursecuri pentru ceai

Ziceam acum cateva zile ca pregatesc niste bonusuri virtuale pentru cei care m-au sustinut in Maratonul Safir. Primul bonus este aceasta reteta de fursecuri care merg de minune la ceai.

Veti vedea la sfarsit reteta din caietul meu, am respectat-o in mare masura.

Asadar am mixat 2 oua intregi cu 2 cesti de cafea (masura este ceasca din poza, are cca 150 ml) umplute cu zahar si un plic de zahar vanilat pana cand compozitia a devenit ca o crema. Am adaugat apoi 2 cesti cu ulei, 2 lingurite de coaja rasa de lamaie si de portocala, 1 lingurita de praf de copt si 6 cesti de faina. Faina trebuie totusi pusa in asa fel incat sa rezulte un aluat care poate fi framantat cu mana, pastos, dar NU bun de intins, ci bun de format fursecurile cu poşul. Deci trebuie sa fie intr-atat de ferm incat sa nu se lase cand punem fursecurile in tava.
Am lasat aluatul la frigider cca 30 de minute, apoi am pregatit un poş tip seringa, am pus hartie de copt pe fundul unei tavi si am format fursecurile dandu-le aspect oarecum de turnulet. In mijlocul fiecarui fursec, adica in interiorul turnuletului, am pus dulceata de pepene galben.

Dv. puteti pune ce dulceata ori gem va place, sau un fruct, o bucatica de jeleu, de nuca, etc, sau le puteti lipi intre ele cu crema de rahat din reteta.

Si tava plina:

Am dat la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 20 de minute si dupa ce am scos tava le-am desprins imediat, cu usurinta, de pe hartia de copt.

Le-am pudrat si le-am servit atat calde cat si reci.

Pofta buna! :)

Si reteta:


3 comentarii:

  1. din pacate am ramas fara calculator in timpul concursului si n-am putut sa votez zilnic.dar fursecurile arata intr-un mare fel.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozav arata si pentru ceai si pentru cafea!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Sarah, nu este nici o problema, oricum am castigat unul din premiile doi, iar marele premiu era destul de departe de mine, din multe puncte de vedere, inclusiv acela ca nu mi-as fi permis sa plec din timpul anului scolar - asta e motivul pt. care nici nu particip la concursuri unde premiile sunt exclusiv excursii. Multumesc de apreciere, sa stii ca au fost niste fursecuri tare bune si au disparut rapid :)

    @Teo, asa e, merg si la cafea, si merg oricum, cat sunt proaspete. Mie calde mi-au placut cel mai mult, parca nu ma puteam opri din rontait :))

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).