luni, 29 august 2011

Tarta cu nectarine

Pentru ca singurul obiect cumparat exclusiv pentru mine din concediu a fost o tava pentru tarta din sticla de Jena, nu am avut astampar pana nu am incercat-o. Asa ca am facut o tarta cu nectarine.


Obiectul la care ma refer arata asa:

si sunt tare mandra de achizitia mea (cred că mai ţăcă decât mine nu aţi mai văzut: am cărat tava asta tocmai de la un supermarket din Andorra, adica de la mama naibii, din Pirinei!! :D)

Pentru tarta am folosit asa: o foaie de placinta din comert,  o crema de la tarta Manchester si 2 nectarine coapte. E drept ca mancasem la un fel de fast food pe o autostrada din Elvetia o bucata de tarta cu nectarine si voiam sa-mi iasa la fel, dar cum nu aveam reteta lor, am inventat eu una.

Mie mi-a iesit mai buna, fie si pentru faptul ca am stiut ce am pus in ea. Tarta de la restaurant avea un strat de crema neindentificabil, mozaicat si oarecum lipsit de gust.

Am facut mai intai crema din 200 ml lapte pus pe foc impreuna cu 3 lingurite de coaja rasa de lamaie si portocala. Cand s-a infierbantat bine de tot, am inchis focul si am adaugat 2 linguri de pesmet,

50 g unt,

2 linguri de zahar si 2 galbenusuri, pe rand.

Am lasat sa se racoreasca bine, iar intre timp am asezat foaia de placinta in tava, am decupat surplusul si l-am asezat pe fundul tavii.

Peste foaie am pus crema, iar pe deasupra cremei am asezat in evantai felii de nectarina taiate subtire. Asa arata produsul finit:
Am lasat la cuptor la foc potrivit cam 35 de minute si dupa ce am scos tava am presrat imediat zahar peste nectarine ca sa iasa o pelicula lucioasa pe deasupra. Puteti face o glazura de gelatina sau jeleu, insa eu am vrut-o simpla.


De foarte aproape:

Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Eu dau cafeaua dar nu degeaba, vreau o feliutza aromata si colorata la schimb.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dau si doua feliute la schimb pt o cafea tare si dulce! :D

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).