vineri, 5 august 2011

Sarmale cu urda

Nu este o reteta de post, dar poate deveni daca in loc de urda veti folosi branza tofu.

Nu am poze din timpul prepararii, le voi adauga cand voi avea ocazia.

Se folosesc: 4-5 legaturi mari de loboda, o varza mica, 2 cepe, o ceasca de orez, 3-4 linguri de urda (cca 250 g) sare, piper, boia sau mix pt sarmale, 1-2 lingurite de bulion, verdeata tocata, ulei, varza sau foi de viţă pt invelit.

Orezul se spala si se pune intr-o cana cu apa calda. Varza dulce se opareste cu bors clocotit. Apoi se taie fideluta, sau mai intai se da prin razatoare apoi se opareste. Loboda se taie marunt la fel ca si ceapa, care se caleste mai intai in ulei.

Doua maini de varza se pun deoparte pentru pus pe fundul tigaii si pe deasupra sarmalelor. Restul de varza, loboda si verdeata tocata, ceapa calita cu tot cu ulei, orezul si urda se amesteca bine, se sareaza si se pipareaza, se condimenteaza cu orice alte condimente pentru sarmale. Din aceasta compozitie se invelesc sarmalele cu foi de varza, sau de viţă, sau de fasole, fiecare cum prefera, si se aseaza in tigaie in straturi concentrice. Dedesubtul si deasupra sarmalelor va fi cate o mana de varza tocata. Se adauga apa cat sa le cuprinda si se lasa la fiert pe foc mic, cu capacul pus, sau se dau la cuptor. Eventual se adauga o lingura de ulei peste ele. Se lasa la fiert cca o ora, o ora si jumatate (in cuptor focul sa fie moderat) mai adaugand apa daca trebuie. Inainte cu 10-15 minute de a fi gata, se adauga bulionul subtiat cu putina apa.

Se servesc cu smantana sau ca atare. Sunt foarte gustoase, eu as zice chiar mai gustoase decat sarmalele cu carne.

Pofta buna! :)

3 comentarii:

  1. Alte sarmale gustoase si eu nu am facut de nu stiu cand!Pup,Oana:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Teo: uite, ai ocazxia sa faci, daca postesti! :p Te pup, o zi senina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am preparat niciodata sarmale cu urda. Am inteles ca sunt foarte gustoase. Voi incerca reteta ta.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).