luni, 11 iulie 2011

Tarte cu struguri

Intr-una din zilele calde ale sfarsitului de an scolar am cumparat o punga de struguri roz si am prajiturit niste tarte mici. Azi le-a venit randul sa le postez pe blog.

Aluatul de tarta am hotarat sa-l fac pe acela care-mi iese fara gres de fiecare data, adica aluatul placintei cu mere 1 de aici: placinta-cu-mere-1 .
Asa ca am pus o ceasca de ulei si una de bors (ceasca de cafea, de data asta, pt ca nu aveam nevoie de mult aluat; important este sa fie acelasi tip de cana), un praf de sare, o lingurita de drojdie uscata la pliculet, faina cat cuprinde pt ca aluatul sa iasa bun de intins.

Crema: un pachet de unt, o lingura de cacao, 6 linguri de zahar, 3 galbenusuri, o ciocolata cu continut mare de cacao (75-80%), 5-6 linguri de cherry Angelli, esenta de rom.


Aluatul este foarte simplu de facut, se amesteca toate ingredientele, doar faina se pune gradat pana cand se ajunge la consistenta dorita - cand nu se mai lipeste aluatul de degete, inseamna ca este de ajuns. Nu se pune neaparat la dospit, se pot tapeta formele de tarta imediat si se dau la cuptor timp de 20-30 de minute, pana cand aluatul este usor rumen.


Intre timp, 50 g unt, zaharul, cacaoa, galbenusurile si cantitatea de cherry se pun la bain marie pana cand zaharul este complet dizolvat. Dupa aceea se da crema la o parte si se incorporeaza imediat ciocolata rupta bucatele, iar dupa ce aceasta este omogenizata, se pune restul de unt, amestecand des pana la racirea completa.

Cand tartele sunt coapte si racite in forma, se scot cu usurinta deoarece aluatul contine indeajuns de mult ulei pentru ca aluatul sa nu se prinda de metalul formelor. Se umplu cu crema de ciocolata, sau cu orice alt fel de crema considerati ca este potrivit, si se orneaza cu strugurii bine spalati.
 

Se pot servi imediat.

Pofta buna :)

3 comentarii:

  1. foarte bune trebuie sa fie.mai e putin pana apar strugurii la mine.notez reteta .mi se pare foarte interesanta.o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios...am rămas fără cuvinte :)) Sâmbătă am făcut pentru prima dată în viaţa mea Schnitzel (bucăţică, într-o traducere...liberă) din piept de pui. Am fost mândră de mine, dar acum voi trece la deserturi, ne mai răcorim un pic. Am votat pentru concursul din 1 septembrie, sper să câştigaţi, dacă se mai poate şi în alte zile, cu drag LEXY

    RăspundețiȘtergere
  3. @ sarah, daca-ti plac combinatiile de fructe si ciocolata este un desert delicios, sa stii :) ti-am vizitat de ieri blogul dar nu stiu de ce, nu reuseam sa trimit un comment la frigaruile alea absolut delicioase! Azi am reusit, pupici!

    @ Alexandra, felicitari! :) e ceva sa-ti iasa fin snitelul de piept de pui, carne de regula cam atzoasa.

    Lexy, se voteaza zilnic pana pe 31 august inclusiv. Asa ca, atunci cand iti amintesti de mine, te rog mult voteaza reteta, iti multumesc mult, mult de tot. Daca nu cad rau tare in clasament dupa ce vin din concediu, sper sa castig ceva, sunt multe premii in joc. Te pup cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).