luni, 25 iulie 2011

Salata Caesar

Se spune ca aceasta salata a fost inventata din greseala, insa alti impatimiti ai istoriei bucatelor celebre spun ca dimpotriva, Caesar Cardini a inventat-o pentru niste staruri care-i vizitau restaurantul. Cert este ca reteta originala, foarte simpla fata de ceea ce stim astazi ca este aceasta salata, a suferit modificari de-a lungul vremii.
Informatii despre ea, in engleza, gasiti aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad

Eu am facut ieri una din variantele pe care le-am mancat mai demult intr-un restaurant de la gura de metrou de la Universitate, restaurant care nu cred ca mai exista azi, combinata cu ceva ce am vazut la televizor mai demult.

Contine: salata verde, crutoane, ou fiert taiat sferturi, masline, fileuri de ansoa, bucatele de friptura la gratar (ar fi trebuit de pasare, dar aveam in casa de porc), cascaval ras, marar tocat.

Se asezoneaza cu un sos de maioneza subtiat cu zeama de lamaie la care se adauga cateva fire de oregano si un catel mic de usturoi tocat marunt.
Pofta buna! :)



5 comentarii:

  1. este o salata plina de vitamine si satioasa.merita incercata.pupic

    RăspundețiȘtergere
  2. E cea mai buna salata,in orice varianta!Eu o fac foarte des...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Sarah, asa este, e o salata foarte sanatoasa in primul rand.

    @ Teo: merita facuta, zau asa!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce e minunat la salata asta e ca o poti adapta in multe feluri! minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e, Zazule, si e bine ca e asa. Unele ingrediente poate nu plac la toata lumea.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).