miercuri, 6 iulie 2011

Pizza quatro staggioni

Inseamna pizza de 4 anotimpuri si din cate am inteles eu, se face cu 3 feluri de preparate din carne si cu ciuperci.

Am pregatit pe masa un boţ de mozzarella, 3 linguri de smantana, sunca de pasare, muschi haiducesc si niste carnati de porc, facut in casa, o bucata de ardei gras, ciuperci, oregano si mix de condimente pt.spaghettele bolognese al carui gust mie imi place foarte mult.


Am facut aluatul ca in reteta asta: pizza-del-sole

Adica am amestecat toate ingredientele (faina, ulei/unt, ou, iaurt/lapte, drojdie, sare si optional zahar)
 

si am lasat aluatul la dospit la loc cald in lighenasul acoperit cu un prosop.


Intre timp am taiat sunca, muschiul si carnatii in bucatele mici si le-am prajit putin intr-o tiagie, ardeiul l-am taiat in cateva fâşii, ciupercile le-am taiat felii iar mozzarella am dat-o prin razatoarea mare (nu toata, doar cat sa fie o mana de branza rasa).
Cand aluatul a fost crescut


l-am intins in tava unsa cu ulei si am pus mai intai un amestec de smantana cu mozzarella rasa iar peste acest strat am pus toppingul de pizza: bucatile de carne, ciupercile iar la urma fîşiile de ardei gras. Mergeau foarte bine si niste masline dar nu am avut in casa la momentul respectiv.
Am pus pe deasupra condimentele, apoi un amestec de ketchup si apa, si am dat la cuptor.


Am lasat cam 25 de minute la foc mediu. Eu stiu ca este gata cand in toata casa miroase a pizza de nu mai poti rezista de pofta. Am scos din cuptor si am lasat un pic pe geam sa se racoreasca. Cred ca am bagat in boale cativa vecini, dar astea sunt dezavantajele locuitului la bloc. :)))


Am portionat si am servit cu ketchup dulce - eu, iute - altii. :D


Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Eu asa fac pizza. Nu-mi place ca aluatul copt sa iasa uscat-toaca. De aceea pun in tava intotdeauna si ulei si un pahar de 200 ml de ketchup diluat (o lingura rasa de ketchup si restul apa calda)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).