joi, 7 iulie 2011

Omleta cu ciuperci - 2

Este un fel de omleta pe care il face taica'meu, din ciuperci culese de el - are o încăpăţânare feroce de a se duce dimineata devreme la padure sa culeaga ciupercile cu mana lui, desi are o varsta inaintata - si cu o bucata de caş de oi data prin razatoarea mare.

Asadar, ingredientele: 6 oua - cate 2 de portie, cateva ciuperci de padure mari (el culege soiul denumit pe aici painisoare), o bucata de caş, sare, piper, ulei. Optional - o ceapa taiata marunt.

Ciupercile se spala bine si se curata de coaja de deasupra palariei, apoi se taie bucatele mai mici. Ouale se sparg si se sareaza si pipareaza, apoi se bat cu furculita. Se pun la prajit in ulei mai intai ciupercile, si cand sunt aproape prajite, se adauga ouale. Se pune capacul pe tigaie si se rade caşul pe razatoarea mare. Dupa cateva minute, doar 2-3, se adauga si branza rasa peste oua si se stinge focul de la aragaz lasand tigaia cu capacul pus, ca sa se inmoaie branza.
In tot acest timp omleta nu se amesteca, in asa fel incat sa ramana intreaga cand este servita.
Dupa ce s-a mai racorit, se poate rasturna printr-o singura miscare intr-o farfurie plata.
Cine doreste sa adauge ceapa, pune ceapa taiata marunt la calit impreuna cu ciupercile, la inceputul prepararii mancarii.

Se serveste cu mamaliguta calda sau rece, cu paine si salata de sezon ori chiar cu muraturi, cu ketchup sau cu verdeata tocata pusa pe deasupra.

Eu o prefer simpla, cu mamaliga rece sau cu o bucatica de paine integrala.
Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).