joi, 14 iulie 2011

Chec noapte si zi

In carnetelul meu am doua retete intitulate prajitura noapte si zi. Una dintre ele am facut-o recent sub forma de chec (asa a fost comanda :) ), la care am adaugat, pentru un plus de savoare si de gust, cirese si bucatele de rahat.

Ingrediente: 6 oua, un pachet de unt/margarina, 150g zahar, 200g faina, coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri de cacao, zahar vanilat, un pliculet de drojdie, o lingura de lapte, 3-4 cubulete de rahat, o mana de cirese fara samburi. 

Metoda: un pachet de unt sau de margarina se freaca cu zaharul pana cand devine ca o crema.

Se adauga ouale intregi, pe rand, continuand mixatul pana cand se omogenizeaza crema. Drojdia se inmoaie in lapte apoi se incorporeaza in compozitie, iar la urma se pune faina, in ploaie, lasand 2 linguri deoparte.

Aici se imparte aluatul in doua jumatati care se pun in doua vase diferite.
Compozitia din primul vas se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si cu ciresele. Compozitia din al doilea vas se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si cele 2 linguri de faina pastrate. Dupa omogenizare se adauga rahatul taiat felii subtiri.

O tava de cozonac se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna alternativ cate un polonic din compozitia alba si unul din compozitia cu cacao pe mijlocul tavii pana la umplerea acesteia. Astfel checul iese cu model cand va fi taiat.

Se da la cuptorul preincazit, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, se face testul cu scobitoarea si cand este gata se lasa sa se racoreasca in tava

apoi se dezlipesc marginile si se rastoarna checul pe un fund din lemn unde se lasa pana la racirea completa.
Dupa aceea poate fi taiat in felii.
Pofta buna! :)

Si reteta:

7 comentarii:

  1. Ce-a crescuuut!!
    Vreau si eu dimineata la cafea!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumos a crescut si cred ca-i delicios!pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Gaby, ai dreptate, si mie mi-a placut cum a crescut :) hai la o felie, maine la cafea :P

    @Sarah, ma bucur ca ti se pare delicios, da, a fost bun, intr-adevar! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Miha, :) ma bucur ca-ti place, multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  5. arata foarta bine dar nu stiu daca si la incepatori le iese la fel

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu are de ce sa nu iasa, Anonimule. Nu este o reteta grea, asta pe de o parte, iar pe de cealalta, si eu sunt o incepatoare: am inceput sa gatesc si sa prajituresc de cand am blogul acesta, adica de mai putin de un an. De ce? Pt ca atunci cand esti la mama si la tata, asa e, te simti copil. Intre timp s-a schimbat aproape radical situatia, dar cel mai important lucru este sa ai curaj. Ce daca unele lucruri n-o sa-ti iasa din prima? Stii tu, este o vorba: daca nu joci, nu castigi ;)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).