vineri, 15 iulie 2011

Ardei umpluti la cuptor

O sa ma intrebati de ce la cuptor. Si eu l-am intrebat pe taica'meu. Pt ca nu mai avea loc pe aragaz, unde clocoteau alte bunatati si nici in oala de tuci unde erau, cuminti, sarmalele.

Ingredientele: cca 1 kg de carne tocata pt sarmale, 3 dovlecei mari, 6 ardei si 5 rosii mari, sare, piper, 2 lingurite de bulion, apa.

Tocatura pt sarmale se face astfel: 7-800 g carne tocata (de preferinta vita si porc) se amesteca cu o ceapa mare, data prin razatoare sau taiata julien si calita, cu o ceasca de orez, eventual muiat in apa calda in prealabil, o felie de paine muiata in lapte, sare si piper dupa gust, verdeata tocata marunt.

Legumele se spala si se scobesc de miez, dovleceii se taie in jumatate (unele gospodine prefera dovleceii micuti pt umplut, dar noua ne plac aceia mari cu pulpa mai plina) apoi se umplu cu tocatura si se aseaza intr-o tava de aragaz inalta. Miezul de la legume noi nu il aruncam ci il tocam marunt, marunt si facem astfel un sos impreuna cu 1-2 lingurite de bulion, sare si piper, pe care il punem peste legumele umplute.

Am acoperit tava cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.

Cand a fost gata, am scos folia si am lasat sa se racoreasca

apoi am servit cu putina verdeata tocata proaspat si cu putina smantana.
Pofta buna! :)

6 comentarii:

  1. ardeii umpluti erau preferatii mei in copilarie.din pacate dupa ce m-am casatorit n-am facut niciodata.tare bine arata!pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. E un fel de mancare foarte bun si mult mai rapid de preparat decat sarmalele, de exemplu. Multumesc de apreciere, pupici si tie, Sarah!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune si sarmalele dar...ardeii au gustul lor,aroma lor,deci votez pentru ardei!Fura si ochiul cu culorile lor.
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Petro, multumesc de votare :)) fiecare leguma umpluta are aroma ei, insa noi de obicei le combinam pe toate in aceeasi oala, de multe ori cu tot cu sarmale. Insa de data asta s-a nimerit ca sarmalele sa fie separat. Eu votez intai cu dovleceii, si pe locul 2 cu ardeii, iar la urma cu rosiile umplute. Sarmalele mi se par atat de banale incat ele sunt alea pe care nu le mai votez deloc :DD

    Weekend placut iti urez!

    RăspundețiȘtergere
  5. sínt grozavi cu adevárat ardeii umpluti, dar si dovleceii, pentru mien fac, *****, felicitári.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Viorica, si pentru mine e o mancare din cele preferate! :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).