miercuri, 8 iunie 2011

Sursele mele de inspiratie culinara - 2

Prin februarie incepeam un mini-serial de articole in care doream sa va prezint cartile de bucate pe care le mai folosesc drept inspiratie. Insa de la acel prim articol nu am mai apucat sa scriu nimic, pentru ca tot ametind folderele, nu mai stiam unde e acela cu pozele cartilor. In sfarsit, dupa cateva zile de cautari succesive, l-am gasit :)

Ziceam ca in al doilea episod va prezint marele meu retetar, Biblia mea de bucatareala: Retetarul General de Preparate Culinare.


A fost publicat in 1961, cand eu nici in proiect nu eram :) si cuprinde peste 1500 de retete si preparate culinare pentru restaurante si unitati de alimentatie publica.


Vedeti cat de vechi este, pentru ca a fost tinut intr-un pod si era mucegait cand a ajuns pe mainile mele, dar si pentru ca timpul si-a lasat urmele asupra lui.
Filele arata asa:


Iar fasciculul despre care am mai vorbit, cel de o suta de ani, cum ii zic eu, este intr-adevar o bucata dintr-o carte de bucate de pe la inceputul secolului XX, daca nu si mai veche, mostenire de la o matusa din partea mamei. Imi pare rau acum ca nu am rugat-o sa-mi dea mie toata cartea, tin minte ca partea asta mi-a facut-o cadou, dar restul l-a pastrat dansa. Cine stie? Poate am noroc ca fiica ei, adica verisoara mea, Nicoleta, sa o mai aiba prin vechea biblioteca.

Am o mostra, asa ca vedeti si singuri cam ce termeni si ce litere existau pe atunci.


M-as incumeta sa fac ceva de pe aici, daca as sti cat inseamna o litra sau un dram :)

Alte articole cu carti de bucate vechi: articolul 1, articolul 2, articolul 3, articolul 4. articolul 5, articolul 6

Va pup, o zi excelenta! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).