vineri, 17 iunie 2011

Ecler cu ciocolata

Va amintiti de eclerurile si choux-urile aperitiv facute nu de mult? Ei, bine, atunci am facut si cateva eclere desert, cu crema de ciocolata si frisca.

Aluatul este unul clasic de patiserie franțuzească, adică 75 ml apa, 50 ml ulei si un praf de sare se pun la fiert. Când amestecul da in clocot se adaugă treptat 3-4 linguri de faina, se amesteca puțin pe foc apoi se da vasul deoparte. Puteți da vasul deoparte si imediat după ce apa clocotește, si sa puneti faina după aceea.

Se continua amestecatul înglobând 3 oua, pe rand. Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei.


Tava se pune la foc mic maxim 15-20 de minute.


Eclerurile ies umflate, dar goale pe dinăuntru. Când se răcesc se scot cu ajutorul unei lame de cuțit de pe tava, se taie in lungime pe din doua si se umplu cu o crema de care doriți (mie mi-a plăcut de ciocolata), apoi se pune si un strat de frișcă, iar căpăcelul se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

De aproape:

Si varianta de cofetarie, cu sos de visine adaugat de mine:


Pofta buna! :)

5 comentarii:

  1. prajitura preferata a copilariei mele! le ador si acum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie au inceput sa-mi placa pe parcurs :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cele mau urate eclere ever!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se putea sa nu apara un "destept" anonim si ca atare, bun de ignorat, care sa nu arunce cu noroi ? Stii ceva? Comentariile celor care nu ma cunosc si nu au gustat din ceea ce am gatit eu nu ma intereseaza!

      Tu sa mananci ce este frumos, nu ce este gustos si sanatos. Asa sa faci!

      Ștergere
    2. P.S. Pluralul de la 'ecler' este 'ecleruri'. Uita-te intr-un dictionar, agramatule! Pluralul tau semnifica in argou un organ genital, ala cu care probabil gandesti...

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).