miercuri, 15 iunie 2011

Ciorba de peste

Nu este modalitatea specifica de preparare a acestei ciorbe din Delta, ci este modul in care obisnuim noi s-o preparam.

Am folosit un morcov, un patrunjel radacina, un ardei gras, o ceapa mare, o cutie de 400 g de rosii in bulion, bucatile de la cap, coada si aripioare ale pestelui,putin leustean, patrunjel verde, sare, piper, ulei, 2-300 ml bors.

Morcovul si patrunjelul se spala, se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, dupa care se caleste scurt timp in ulei, doar pana cand se inmoaie putin, fara sa-si modifice culoarea. Ardeiul se spala si se taie bucatele mici.
Toate acestea se pun la fiert in 2-2,5 litri de apa rece.

Dupa aprox. 15 minute, adica dupa ce dau cateva clocote, se adauga bucatile de peste. Nu se mai adauga apa chiar daca pestele nu este acoperit complet.

Dupa vreo jumatate de ora de fiert, se verifica pestele cu o furculita daca este moale. Daca e fiarta carnea, se da oala deoparte si se scot bucatile intr-un castron, cu o spumiera, dupa care se indeparteaza oasele.

Se pune apoi carnea la loc in oala, se pune din nou la fiert, se adauga borsul si rosiile in bulion, taiate cubulete si se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute. La urma, inainte de a inchide focul, se potriveste de sare si piper, se pune leusteanul si patrunjelul verde tocat.

Se serveste cu ardei iute, cu smantana, fiecare cum prefera.
Pofta buna! :)

4 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).