marți, 24 mai 2011

Boeuf Stroganoff

Mai de mult ii spuneam Alinei de la Explora Cuisine ca vreau si eu sa fac intr-o zi boeuf Stroganoff. Si am facut, dar dupa retetarul general de preparate culinare din 1961 :)  Vechi, da' bun, insa mie parca mi-ar fi placut mai mult reteta Alinei, pe care o voi incerca la urmatoarea ocazie.


Am folosit pentru fiecare portie
o bucata de carne de vita (am avut pulpa), ulei, sare, condimente, salata verde, sos feta.

Carnea de vita se pune la fiert intreaga. Se spumeaza.


Dupa ce fierbe aprox. jumatate de ora, se scoate pe un fund din lemn si se taie fasii (julienne).


Bucatile de carne se calesc apoi 10-15 minute intr-o tigaie cu ulei. Eu am preferat sa le calesc inabusit.


Dupa aceea am pus carnea din nou in tigaia cu apa, adaugand sare si putin piper, si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut aproape toata apa.

Optional, se poate face un sos alb si se fierbe carnea in acest sos inca 30 de minute, asa cum scrie la reteta de mai jos, apoi se serveste cu cartofi natur.
Eu am facut un sos feta cu usturoi - reteta maine - si am servit cu salata verde.

 Si reteta:


Pofta buna! :)


2 comentarii:

  1. Varianta ta de Stroganoff e mai dietetica putin Oana, dar cred ca sosul de mustar cu ciupercile ii dau un gust grozav, neaparat sa incerci varianta mea intr-o zi :) sosul feta cu usturoi si iaurt e dressingul ce il folosesc cel mai des :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa incerc neaparat cu sosul de la tine, nu am avut ciuperci in casa, de data asta :) Sosul feta mi s-a parut excelent si de repetat! :) Pupici dulci si tie!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).