marți, 19 aprilie 2011

Snitel vienez

Poate ca foarte exact nu stiu cum se face acest fel de snitel. Eu l-am facut asa cum am vazut ca arata cel de la restaurantul Laguna, a carei poza o veti vedea ceva mai jos.

Asadar am pregatit snitelele din piept de pasare (am spalat carnea, am portionat-o, am batut cu batatorul de carne si am dat sare si putina zeama de lamaie pentru fragezire) si am taiat cate o felie de cascaval pentru fiecare snitel.

Am preparat pane-ul din 2 oua si 4 linguri de faina si am prajit snitelele in ulei incins. Cand fiecare bucata a fost gata, am pus-o intr-o farfurie adanca sa se scurga uleiul in surplus (nu folosesc servetele absorbante) acoperind cu un capac deasupra. In acest fel snitelele nu se usuca, ci raman fragede si moi.

Am servit apoi cu salata asortata.

Mai de aproape:
Si portia de la restaurantul Laguna, cu legume mexicane si brocoli:
Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine! :) Reteta originala e un pic altfel... Se sa puiul prin faina cu putina sare, apoi prin ou batut dupa care prin pesmet si se pune la prajit. Se serveste alaturi cartofi natur cu patrunjel desupra si putin unt si se adauga pe farfurie si o lingura de dulceata de merisor. Poti incerca si varianta asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc, de fapt, cand eram mai tanara, asa faceam snitelul, doar ca nu puneam pesmet. Ce o fi dulceata de merisor?

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).