miercuri, 20 aprilie 2011

Piftie ornamentala de post

Pentru ca aceasta piftie sa fie de post, trebuie cautata gelatina vegetala, pentru ca gelatina obisnuita este obtinuta din oase.

Am folosit parizer de post, morcov, patrunjel radacina, ardei rosu, castravete, toate taiate cubulete mici, ceapa verde, taiata marunt, sare, 300 ml apa, 1 plic gelatina, 7 coji de oua, cateva frunze de patrunjel verde.


Morcovul si patrunjelul radacina le-am fiert un sfert de ora la foc mic. Am preparat gelatina (muiata intr-un ibric cu apa rece mai intai, apoi pusa la bain marie intr-un vas cu apa infierbantata, dar cu focul aragazului la mic, sa nu fiarba apa, in asa fel incat gelatina din ibric sa nu se incalzeasca peste 60 de grade!!). Apoi am lasat gelatina sa se racoreasca si am amestecat-o cu morcovul si patrunjelul fiert, cu zeama acestora, cu celelalte legume taiate, cu cu parizerul de post si am dat un praf de sare.
Toata aceasta compozitie se pune in cojile de oua sparte doar putin la un capat (de exemplu, daca faceti cozonac sau alta prajitura, spargeti ouale cu coada unei furculite si scoateti albusul si galbenusul doar prin acel mic orificiu, apoi cojile le spalati si le lasati sa se usuce).

Ouale astfel umplute cu piftie si cu cate o frunza de patrunjel verde, se aseaza in paharele de tuica, suporturi pt oua fierte sau chiar intr-un cofraj (eu nu am avut) si se dau la rece pana a doua zi.
Se curata cu grija - din cele 7 oua, doar 5 au ramas intregi :D -

si se pun pe un platou pe frunze de salata.

La gust nu este grozava, cel putin mie nu mi s-a parut, sau nu in varianta de post, dar efectul vizual este de nota douazeci :))
Ideea am preluat-o de pe cafenea.net/

Pofta buna! :)

7 comentarii:

  1. Ce dragut!O idee grozava pentru aperitive!Felicitari!xxx

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca va place. Daca le faceti de Paste merg foarte bine cu carne de miel sau de pasare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. chirila lclaudia20 aprilie 2011 la 17:56

    arata grozav nici prin cap nu imi trecea ca sevpoate asa ceva felicitari

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, incearca-le, nu este greu, chiar daca poate la prima vedere asa pare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Wawwwww ...da' ce frumoase ! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).