joi, 7 aprilie 2011

Ochiuri cu spanac

Este unul dintre felurile mele preferate primavara, la micul dejun. Desi de data asta l-am mancat seara, ca dimineata nu aveam timp de bibilit mancaruri, de regula bag un sandvis - eventual cu branza Hochland :)) - si dispar din peisajul bucataristic.

Asadar am avut nevoie de spanac, am luat o legatura, ca asa se gasea la marketul respectiv.

Acuma poza arata un spanac mai batran, de fapt, este ceea ce NU trebuie sa cumparati. Spanacul trebuie sa aiba frunzele de marime medie, sa fie proaspat, altfel este amarui la gust. Dar am luat ce am gasit, nu am timp de hoinarit prin piete, uneori.

Am curatat de codite, am spalat bine, am taiat spanacul in bucatele mai mici si l-am pus la fiert cu sare cateva minute - asa imi place mie, semifiert - in apa doar cat sa-l cuprinda.
Pana a fiert spanacul am pregatit 2 oua ochiuri.
Dupa care am pus frunzele in farfurie, scurse de zeama, apoi ochiurile, apoi am mai dat un praf de sare si am pus putin ketchup pentru gust.

Se serveste cald. Pofta buna! :)

4 comentarii:

  1. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html

    O zi placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Mimmi, sunt onorata de invitatie si accept cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. exact cum ziceam: spanaco-mania :))! delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) nu e chiar spanaco-manie, dar imi place spanacul cu ochiuri, ce-i drept! :D ma bucur ca si tie iti place, Zazule.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).