luni, 11 aprilie 2011

Ciuperci umplute

Este o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa. Tot din meniul aniversar face parte, dar este prima data cand o facem si cand mancam asa ceva. Mai vreau, cu siguranta ! :)  Poate fi o excelenta mancare de post, daca renuntati la cascavalul ras de deasupra.

Ingrediente: 18 ciuperci de tip champignon, marisoare, 2 cepe mijlocii, o mana de patrunjel verde, cascaval ras, sare, piper, ulei, optional o cana de vin.

Ciupercile se spala si se curata de pielita de deasupra palariei pentru ca da un gust amar mancarii.Piciorusele se separa.

Piciorusele ciupercilor se toaca marunt sau se taie cubulete.

Se curata cepele, se taie marunt si se calesc in putin ulei impreuna cu ciupercile tocate. Dupa ce se mai racoreste compozitia, se adauga patrunjelul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Cu acest amestec se umplu palariile ciupercilor si se aseaza intr-o tava de aragaz unsa bine cu ulei.

La urma se presara pe deasupra cascaval ras, sau se lasa asa, daca vreti sa fie mancare de post.

Se adauga o cana de apa sau de vin in tava si se da 30 de minute la foc potrivit, la cuptor. Noi am preferat sa punem apa, nu stiu daca toata lumea ar fi agreat gustul mancarii preparate cu vin alb.


Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se pun ciupercile pe un platou

si se servesc calde.

Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. WOW!like the ones my grandma used to make!!!!
    love, iris

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi, Iris, I am glad you like these mushrooms. They are stuffed with onion - finely chopped and fried in oil for several minutes, mixed with chopped parsley and chopped feet of the onions , adding salt and pepper to taste. They also have grated cheese on them. They are put in a tray wiyh some oil and water. Bake at 180 C for about 30 minutes and they are ready. :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).