miercuri, 30 martie 2011

Prajitura de post cu crema de ness

La cererea catorva prietene, o prajitura de post.


Asadar:
- blatul: un pahar de zahar, 2 pahare de faina, un pahar de apa, 1/2 pahar de ulei, 3 linguri de miere, o lingura rasa de nuca de cocos (era amestecata cu ciocolata rasa), 1/2 pliculet de praf de copt, 2 linguri de rom, coaja de lamaie, o mana de stafide.
Tava de 20/30 cm, hartie de copt.
- crema: un pachet de margarina Rama, o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml), 6 lingurite pline de ness, 2 lingurite apa calda, o lingura de rom.
- glazura de caramel de la dr. Oetker.



Ingredientele pentru blat, cu exceptia stafidelor, se amesteca bine


si rezulta un aluat curgator


care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom.


Am lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care am facut testul cu scobitoarea si era gata. Am scos tava si am lasat sa se raceasca in tava.

Intre timp am facut crema.
Am amestecat margarina (care era deja la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala,


apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca am vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa.


 Dupa ce s-a facut cremoasa, am dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si am incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, am amestecat crema cu lingura in aceeasi directie.


Am tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma am adaugat si lingura de rom.

Dupa ce s-a racit blatul, am scos usor hartia si l-am lasat in tava si apoi am pus crema.


Glazura am facut-o conform indicatiilor de pe plic - am amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi am intins glazura peste crema. Am portionat si am servit.



Este o prajitura foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei.

Pofta buna!😊😋


Reteta blatului este adaptata dupa aceasta reteta (http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/tort_aromat_de_portocale_de_post_-2085/), la care am adaugat eu crema si glazura dupa gustul meu.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!







4 comentarii:

  1. Tare bine arata,iau si eu o feliuta,asa ca sa ma trezesc.PUPPPP!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia, te rog, si mai multe feliute.

    Sa stii ca te trezeste de-a binelea, aseara am gustat doar, sa vad cum a iesit, si am luat doua somnifere usoare ca la 12 noaptea inca eram huhurez pe net :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai, cat de bine arata...multumesc din suflet, chiar imi trebuia o inspiratie pentru post, nu stiam ce dulce sa mai fac...o mananc din ochi! Va pup cu mult drag si sa ne auzim sanatoase! ALEXA

    RăspundețiȘtergere
  4. Lexy, multumesc pentru vizita, ma bucur ca te-am putut ajuta cu o idee de desert.

    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).