miercuri, 5 ianuarie 2011

Placinta foietaj cu nuca

Va eram datoare de la Craciun cu aceasta reteta.

Asadar: 9 sau 12 foi de placinta de tip foietaj, 500 g nuci macinate, 5 linguri de zahar, o mana de stafide, coaja de lamaie si de portocala, un sirop din 2 linguri de miere si 2 linguri de apa, zahar pudra vanilat.

Se face un amestec uscat din nuca macinata, stafide, zahar, coaja de lamaie si de portocala.

Foile de placinta se ung cu unt topit fiecare, apoi se impart cate 3-4 foi pentru o rulada.

Se impart cate 3 sau 4 foi puse una peste alta si peste ele se pune cate o treime din amestecul de nuci apoi se ruleaza astfel incat sa rezulte 3 rulade care se portioneaza in tava.

Se da la cuptorul incalzit aprox. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se mai racesc se ung cu un sirop facut din miere si apa incalzita pe foc, inclusiv pe lateral in asa fel incat siropul sa patrunda si inauntru. Apoi se pun pe un platou de sticla, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc calde sau reci.


Pofta buna! :)

6 comentarii:

  1. maica, ce bunatate, imi ploo in gura :D sunt fana nucilor :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) sa stii ca a fost foarte buna si s-a mancat rapid, ca si aceea cu branza :D

    stai pe-aproape, in vreo 2 zile urmeaza o bunaciune de tort numit Pina Colada, cu crema de lichior de ananas si muuulta frisca, il fac pt. sf. Ioan :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Placinta asta miroase a baclava ... trebuie incercata musai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, seamana oarecum, dar nu e baclava, nu este la fel de dulce si nici nu are asa de mult sirop :) Dar este gustoasa. Da, ai tu dreptate, sunt multe asemanari ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. cum poate sa ajunga 2 lg.de apa si 2 lg de miere la atata foitaj?ar trbui mai mult sirop cred.

    RăspundețiȘtergere
  6. Placinta nu este insiropata, este doar pensulata cu mierea subtiata cu putina apa si incalzita bine pe foc. 2 linguri de miere inseamna vreo 70 g, mierea este densa. Sigur, cine doreste sa insiropeze placinta, poate pune mai mult sirop in ea.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).