duminică, 30 ianuarie 2011

Meniu aniversar

Si-am implinit ..zecisisepte :))

Azi meniul nostru a fost alcatuit asa:

Muschi umplut ca reteta dar rulada ca aspect,


Specialitati de cascaval cu cabanos si cu urda, facute in casa,


salata de vinete in cosulet din rosie,


Piftie de curcan amestecata cu multa carne de porc, dar am uitat sa o pozez pentru ca eu nu am mancat (nu m-am dat niciodata in vant dupa pifite, dar nu l-am putut opri pe taica'meu din a face si niscai mancaruri traditionale, adica greoaie - parerea mea!)
Peste (caras) cu legume la cuptor,


Gratar de curcan cu piure si cu pepene murat,


Tort Dark extreme - un fel de Padurea neagra modificat, pe care eu l-am botezat dark extreme, de la ciocolata pe care am bagat-o in el :)


si mai trebuia sa fie o prajitura diplomat, la care nu stiu din ce motiv gelatina nu s-a inchegat absolut deloc, desi la aprox. 800 ml de compozitie am pus 4 plicuri de gelatina - 2 initial si inca 2 cand am vazut dupa 3-4 ore ca nu se incheaga, si nici pana la ora asta nu e decat o zeama de fructe cu oua, zahar si lapte plus arome - excelenta la gust dar... nefolosibila!

Am scris despre acest rateu pentru ca as vrea sa inteleg de ce mi s-a intamplat asta, si poate ma ajutati voi cu vreun raspuns. Crema am facut-o exact ca in crema de portocale la pahar, care mi-a iesit perfecta marti seara, doar ca ieri am pus lapte in loc de iaurt. Ibricul in care am muiat si dizolvat gelatina avea gelatina prinsa deja inainte sa-l spal - deci de vina este ceva din ce am pus in compozitie. Presupun ca laptele, dar de ce?

In zilele urmatoare o sa postez reteta de cascaval cu urda - specialitate, si de tort Dark extreme.

8 comentarii:

  1. La multi ani!!!!
    Eu gelatina o incorporez in crema ,sosuri,etc fierbinti(chiar le mai dau un clocot)nu in crema racorita(poate aici sa fie greseala).
    Apetisant meniul,,,,,47?????puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, 47 :)) Multumnesc mult! m:*

    Eu am respectat indicatiile de pe plic, adica nu am lasat sa fiarba apa de la bain marie cand am dizolvat gelatina si intotdeauna asa am facut, dar de data asta... ciudat! Pe ibric s-a intarit, in crema, nu !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multi inainte cu sanatate ,alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult de tot, Ana, sanatate si fericire si tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata totul...ma bucur mult daca v-ati simtit bine alaturi de cei dragi! Oricum prezentarea e delicioasa! Mi-ati facut pofta cu rulada, fac si eu zilele astea (abia desopar si eu tainele bucatarelii). Felicitari pentru toate retetele puse aici, chiar sunt o sursa de inspiratie! Am sa incerc checul si placinta cu mere. Iar salata de vinete in cosulet de rosie a facut tot spectacolul, n-am mai vazut pana acum ceva asa de aspectuos! MANY HAPPY RETURNS OF THE DAY! Cu drag, Alexandra (alias LEXY, ALEXE...)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ei, Lexy, mie nu-mi place sa simt ca trece timpul, iar o aniversare este exact un astfel de moment neplacut pt linistea mea interioara. Dar normele sociale impun alte standarde si a trebuit sa marchez oarecum momentul.

    Spor la bucatarit, sa stii ca si pe mine m-a pocnit pasiunea asta abia acum cateva luni, de cand m-am apucat sa lucrez serios la blogul meu. Pana atunci foarte rar puneam mana sa fac ceva, si din cauza ca am gusturi foarte diferite de ale parintilor mei (deh! Varsator, ce vrei :))) ), asa ca niciodata nu e prea tarziu pt bucatareala si nici nu trebuie sa-ti fie teama ca strici ceva. Se intampla. Numai cine nu munceste nu greseste.

    Cosuletele de rosii au manere din ardei :) Incearca tot ce-ti place. Poate reusesc sa postez azi reteta de tort, dar nu promit, nu stiu daca am timp.

    Te pup, multumesc pentru mesaje si urari! :D

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).