miercuri, 19 ianuarie 2011

Fursecuri simple

Niste fursecuri rapide, excelente la gust, numai bune de rontait seara, inainte de culcare, alaturi de o lectura romantica sau de un film bun.

Ingrediente: 100 g unt sau margarina, 100 smantana, 3-4 linguri de zahar, faina cat cuprinde, un varf de cutit de bicarbonat, 10 g drojdie (optional). Pentru lipt, gem de caise, pentru decor, o ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau de rom, zahar pudra.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta un aluat tarisor dar bun de intins, pana cand nu se mai lipeste de maini si de peretii vasului. Au intrat aproximativ 300 g faina. 


Eu nu am mai pus drojdia pana la urma, dar daca o puneti, lasati aluatul sa se odihneasca minim 15 minute. Daca nu puneti drojdie, se lasa 30 de minute la rece.

Din aluat se face foaie de 1 cm grosime si se taie forme, 
 
care se pun in tava de aragaz neunsa. Se da la foc mic (cel mult 150 de grade) aproximativ 15-20 minute, pana cand fursecurile sunt rumenite pe margini. 

Se scoate tava si se lasa 1-2 minute sa se racoreasca, apoi se desprind fursecurile si se pun intr-un castronel. cand sunt complet reci se lipesc cu gem intre ele sau se inmoaie in glazura de ciocolata topita. Eu am folosit ciocolata Poiana cu lapte topita in rom. Se pudreaza si se servesc.

Pofta buna! :)

6 comentarii:

  1. Vino de serveste, Diamond, mai am cateva pt cafeaua de dimineata dar ti le cedez cu draga inima :)

    Si gustoase, Mirela, si gustoase, mai ales cele cu gem :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu tot cu carlige prind pungile de faina. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))) uitasem sa iau carligul de pe punga, ca la toate pungile incepute asa fac, si la zahar, si la malai, la toate :D

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).