marți, 25 ianuarie 2011

Crema de portocale la pahar


Pentru 6 pahare obisnuite avem nevoie de:
- crema: 3 galbenusuri, 150 g zahar, 150 ml iaurt, 200 ml lichior de fructe (eu am folosit de cocos), 12 piscoturi, coaja si zeama de la o portocala, un plic de gelatina.
- sosul de ciocolata: o ciocolata amaruie (am folosit Heidi, 85% cacao), 50 ml amestec jumatate apa, jumatate rom.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa si se albeste. Se adauga iaurtul, 

se omogenizeaza si se pune la bain marie amestecand-se mereu cu o spatula din lemn sau un tel mic pana cand incepe sa se ingroase un pic.

Se da deoparte si se pune coaja de lamaie si lichiorul de fructe.

Se omogenizeaza din nou. Apoi se lasa sa se racoreasca. Intre timp se pune gelatina la muiat intr-un ibric cu apa rece timp de 10 minute, apoi se tine 1-2 minute ibricul in apa fierbinte pana cand gelatina se dizolva (atentie, temperatura sa nu depaseasca 60 de grade!).
Dupa aceea gelatina se incorporeaza in crema racorita, se amesteca totul bine si se lasa deoparte.

Se pregateste un sos de ciocolata din 50 ml de apa si rom (bautura, nu esenta) in care se rup bucati o ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao. Se topeste la bain marie, (sau direct pe foc mic si se amesteca rapid mereu) si apoi se lasa sa se racoreasca putin.

Se pregatesc 6 pahare si cate 2 piscoturi stropite cu zeama de portocala pentru fiecare pahar. Piscoturile se ung cu sosul de ciocolata,

apoi se toarna crema, cam 100 ml pentru fiecare pahar si se dau paharele la rece. Se poate servi dupa cateva ore.

Pofta buna! :)

Si reteta, pe care nu am respectat-o cu strictete.


2 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).