vineri, 14 ianuarie 2011

Cornulete fara zahar


Cornuletele sunt bune pentru diabetici, dar pentru cine are si probleme cu colesterolul, ingredientele trebuie adaptate putin.


Se amesteca 100 g de smantana, 100 ml de ulei,  100 g unt/margarina, un varf de lingurita de sare si un plic de drojdie (25 g) si faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins.Cred ca eu am pus vreo jumatate de kg. Mai jos este un mic filmulet din care cred ca va puteti da seama de consistenta aluatului. Mai mergea adaugata faina, dar daca e mai multa, aluatul iese tare, asa, mi-au iesit foarte fragede cornuletele.


Umplutura de nuci: o cana de nuci macinate, 2 albusuri spuma, o lingura de stafide, 2 lingurite de cacao, 8-10 pastile de zaharina pisata. Se procedeaza exact ca la umplutura de cozonac.

Umplutura de gem: 200 g  gem fara zahar

Se framanta ingredientele pana cand nu se mai lipeste aluatul de mana si nici de castron. Se lasa 10 minute sa se odihneasca apoi se ia cate putin din aluat si se face foaie cu grosimea de jumatate de cm. Cel mai bine este ca foaia sa fie portionata in romburi si gemul/nuca sa fie pus pe unul din colturile lungi, apoi se ruleaza rombul de aluat si rezulta cornuletul respectiv.


Se pun intr-o tava de aragaz neunsa, la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute la foc potrivit spre iute.


Se scot din tava cand sunt usor rumenite


si se pun pe un platou.


Pentru aspect se pot pudra cu zahar praf vanilat.
Au un gust foarte bun, iti vine sa nu te mai opresti mancand :)


Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).