luni, 24 ianuarie 2011

Cascaval specialitate

Avem nevoie de o roata de cascaval Dalia (sau orice sortiment moale) si 3-4 carnati cabanos.

Se taie cascavalul in felii subtiri. O treime din ele se pun intr-o oala la bain marie, cu capacul pus timp de 10 minute, pana se inmoaie cascavalul bine de tot.


Il turnati cu ajutorul unei spatule intr-o tavita si ii dati forma dreptunghiulara cu mana, chiar daca e fierbinte. Trebuie lucrat rapid, pentru ca altfel se raceste si nu se mai poate modela.

Puneti o bucata de cabanos intr-o margine si rulati un pic, tot cu ajutorul spatulei, pentru ca se lipeste de tava, apoi puneti inca o bucata de cabanos si continuati sa rulati pana la capat. 
Imediat infasurati in folie stretch si dati la rece cateva ore. Dupa aceea se poate servi. 

Mie mi-au iesit 3 bucati de aprox. 20 cm lungime dintr-o roata de cascaval.  

Pofta buna! :)


Votati acest blog la aperitive: voteaza-aperitive si la feluri principale voteaza-feluri-principale. Numele blogului este Caietul cu retete, si am in concurs Aperitiv frantuzesc, Salata Laguna si Crema de branza, respectiv Muschi umplut II, Lasagne con carne si Pui cu masline si legume.

Pentru a vota trebuie sa va faceti cont pe gustos.ro, dureaza cateva zeci de secunde. Ca participanti la vot puteti castiga un premiu la tombola organizata de sponsori. Va multumesc !

3 comentarii:

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).