sâmbătă, 18 decembrie 2010

Pui cu legume si masline


Reteta asta o am de la o verisoara casatorita in Italia de acum aproximativ 30 de ani. Am scris-o pe coltul unei mese din restaurantul Athenee Palace, unde impreuna cu sotul ei, Giuseppe, ne invitase la o cina, pe mine si pe parintii mei, veniti in Bucuresti sa dau examen de admitere la facultate. 
Noi ii zicem pui italian, dar pentru ca nu punem ingredientele specifice zonei - rozmarin, de exemplu, am redenumit-o mai romaneste, pui cu legume si masline.

Asadar ingredientele sunt: aprox. 500 g carne de pasare, 3 cartofi, un morcov mare, o ceapa mare, o lamaie, cateva masline, patrunjel verde, sare, piper, arome pentru pui, un pahar de apa.

Cartofii, ceapa si morcovul se curata si se taie felii, respectiv rondele care se pun intr-o tava de aragaz in jurul carnii de pui unsa cu ulei. (Eu am folosit o jumatate de pui grill taiat pe lungime.) Se pune zeama de la o lamaie dupa ce in prealabil ati taiat cateva felii pe care le puneti peste legume, in tava. Se da sare, piper, arome. Se adauga un pahar de apa (eu am pus doua pahare, pt ca prefer mancarea cu multa zeama, dar ca sa iasa mai scazut ajunge un singur pahar). Se presara maslinele peste legume si feliile de lamaie taiate jumatati.

Se lasa la cuptor la foc potrivit - aprox. 200 grade C - cam o ora, o ora si un sfert, sau pana cand puiul este rumenit bine. Inainte cu cateva minute de a inchide aragazul, presarati peste mancare patrunjelul verde tocat marunt.

Se serveste cu salata de sezon.

4 comentarii:

  1. Felicitari! arata demential!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! E o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de reteta acum am facut cumparaturi sa fac aceasta reteta sper sa fie la fel de delicoasa pe cum de aspectuasa nu am gasit langa bloc masline si lamaia asa ca am rugat o vecina sa imi dea o lamaie si eventual maslinele le voi cumpara maine chiar daca azi fac mancarea ptr ca este ziua mea si nu se stie cine iti poate venit la masa

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o reteta foarte buna de pui :) lamaia il fragezeste si ii da o aroma deosebita. La multi ani! :)

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).