luni, 27 decembrie 2010

Placinta foietaj cu branza

In timp ce eu prajituream buturuga aia absolut delicioasa de Craciun, taica'meu prajiturea si el, dar mai traditional, asa, mai cu branza, mai cu nuci :))



Mai intai ca aluatul frantuzesc nu mi-a iesit niciodata, desi am cateva retete si o data o vecina care mi-a dat una dintre retete mi-a aratat sub nasul meu cum se face, am facut si eu, ei i-a iesit o minune de foi subtiri si fine, iar mie niste straturi geologice nasparlii :)))))
Zilele trecute chiar ma gandeam ca asta e pentru ca nici taica'meu, care a gatit intotdeauna cel mai bine la noi din casa, nu face aluat frantuzesc si nu-mi amintesc sa fi facut vreodata.

Asadar: un pachet de foi de placinta din comert, un boţ de branza de vaci de la piata, de aprox. 5-600 g, 4 oua intregi, 4 linguri pline de zahar, doua maini de stafide, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom, zahar vanilat, 100 g unt topit.

Foile din pachet se numara si se impart in 3. Din fiecare set de foi se desface foaie cu foaie si se unge cu unt topit, aplicat cu o pensula



Branza de vaci se sfarama cu o furculita, se adauga ouale intregi si se omogenizeaza bine,


apoi se adauga zaharul si iarasi se omogenizeaza



dupa care se pun aromele si coaja de portocala, iar la urma stafidele.



Aceasta compozitie se imparte in 3 si pe fiecare set de foi unse cu unt topit se pune cate o parte din branza, si se ruleaza.



Cele 3 rulade se pun intr-o tava unsa si ea cu putin unt topit, apoi se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute, pana cand sunt usor rumene pe deasupra.



Cred ca in poza asta sunt placintele cu nuca, dar si acelea cu branza se portioneaza in acelasi fel. 

Se servesc pudrate cu zahar farin amestecat cu putin zahar vanilat. Pana si broasca testoasa vrea sa guste asa ceva :)))



Pofta buna! :)

2 comentarii:

  1. Imi place tare mult modul in care ai impaturit placintele, multumesc pt idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este mai usor de manevrat asa, si de portionat, decat daca punem foile in tava intinse. Multumesc pentru vizita! :) O saptamana usoara iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).