marți, 2 noiembrie 2010

Omleta cu ciuperci


La fiecare 2 oua se adauga 35 g ciuperci, unt, sare, verdeata; optional: sunca, branza, masline. 


Ciupercile se spala, daca sunt proaspete se fierb in cateva ape sa iasa amareala, se toaca marunt, se inabusa in unt, apoi se adauga sarea, piperul si verdeata (eu prefer sa pun patrunjelul in ou). Dupa ce s-au muiat bine, se dau la o parte.

Intr-o tigaie separat se adauga ouale batute, fara sa se amestece compozitia. Cine doreste, poate sa adauge in omleta si bucatele de sunca.
Dupa ce s-au inchegat putin, se adauga ciupercile pe toata suprafata omletei si cand este gata - adica atunci cand e rumena dedesubt - se ruleaza ca o clatita si se serveste pe un platou.


Eu am pus cascaval pe deasupra si am servit-o cu castraveti proaspeti.




Şi reţeta :)







English version


Every 2 eggs add 35 g mushrooms (a handful), butter/oil, salt, parsley, optional: ham, cheese, olives. 
Finely chop the mushrooms, stew in butter, then add salt, pepper and chopped parsley. After several minutes, remove pan from the heat. In a separate pan add the beaten eggs.
Spread the mushrooms all over the omelette and when ready roll it like a pancake and serve.You can add cheese, ham, olives, or whatever you want when hot, before rolling.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).