miercuri, 24 noiembrie 2010

Drob de miel

La aniversarea mamei mele, duminica trecuta, am facut printre altele si un drob de miel - taica'meu tine la congelator uneori ingredientele necesare unui drob.

Asadar: maruntaie de miel, aproximativ 1 kg, 5-6 ouă, 3 cepe mari, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o legatura de asmatui, 3-4 felii de paine muiate in lapte, piper, sare, 5 oua fierte, prapur, ulei.

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. In poza cantitatea este pentru doua portii.


Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin maşina de tocat.



 Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui.




Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte


apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata,


apoi cu ouăle întregi, sarea şi piperul. Trebuie să iasă un amestec moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul de moale, atunci adăugaţi puţină apă sau vin alb.



O tavă de cozonac se unge bine cu ulei şi se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hârtie de copt.



Amestecul se toarnă în tavă şi apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de minute.





Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.


2 comentarii:

  1. tu erai cu...pozatul si "papa" cu facutul,asa-i?
    e bine si-asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand avem o aniversare sau o petrecere mai importanta e musai sa pregatim amandoi masa: el felurile principale (doar ajut la diverse curatari de cartofi, de exemplu), iar eu dulciurile si unele aperitive.

    Dar oricum drobul de miel nu l-a facut niciodata altcineva in casa la noi decat taica'meu.

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).