marți, 5 octombrie 2010

Sarlota cu fructe

 
500 ml lapte, 4-5 linguri de faina, 5 linguri de zahar, doua lingurite de cacao (optional), rom, vanilie, piscoturi de sampanie, 3-400 g frisca, fructe (mere, pere sau rondele de ananas ori de kiwi, visine, etc).

Laptele se pune pe foc moale, se adauga faina, zaharul si cacaoa, si se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase pana cand se ingroasa compozitia ca o crema. Pentru mai multa siguranta - faina se poate prinde de fundul vasului - folositi metoda bain-marie: vasul cu crema se pune intr-un alt vas mai mare, cu apa care fierbe. Amestecati bine de tot, pana cand crema devine ca o pasta groasa, nu prea fluida si se ia usor de pe lama de cutit. Apoi dati deoparte si lasati sa se racoreasca, la urma adaugand aromele - sa nu fiarba, pentru ca dispare din gustul de vanilie si rom.

Forma speciala de sarlota se tapeteaza cu piscoturi, apoi se toarna crema.

Pe deasupra cremei se pune frisca, dar sa nu depaseasca nivelul piscoturilor, iar peste frisca felii de fructe putin oparite.
La urma se mai pune un strat de piscoturi. Se lasa sarlota la rece cateva ore, apoi, cand se serveste se rastoarna pe un platou de tort si se orneaza cu restul de frisca si eventual bucatele mici din fructele de dedesubt, sau se serveste ca atare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).