duminică, 10 octombrie 2010

Salata Bulgareasca (conserva)

Gogonele, ardei, castraveti, ceapa, varza, conopida, sau orice alta leguma de vara in proportiile dorite.

Legumele se spala, se curata, se taie felii de aceeasi marime. Se aseaza intr-un borcan de 3 litri sau mai mare, bine spalat si uscat, in randuri, iar deasupra se pun frunze de telina si de visin. Printre legume se pun bucati de hrean si boabe de mustar. La urma se pun doua beţe in cruce apasand legumele in asa fel incat sa nu se ridice la buza borcanului. Se face un amestec din 1 litru de otet de foarte buna calitate, 2 litri de apa si cate 30 g de sare grunjoasa la fiecare litru de lichid, deci la 3 litri de otet cu apa, 90 g de sare. Apa cu otetul si cu sarea se fierb cateva minute si se toarna lichidul clocotit deasupra legumelor. Se acopera borcanul imediat si se leaga cu celofan. Ca sa nu se sparga borcanul din cauza apei fierbinti, inainte de a o turna, asezati o lama de cutit sub fundul borcanului. 

Iarna, daca vreti sa serviti legumele drept salata asortata, mai adaugati cubulete de cartofi fierti, ou fiert taiat felii si masline. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).