miercuri, 6 octombrie 2010

Placerea sultanului


3-4 vinete marisoare, 0,5 kg ardei gras, 3-4 rosii, 3 cepe mari, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, ulei, sare, piper.


Vinetele si ardeii se coc, apoi se scurg bine si se taie fasii. Daca vi se pare prea laborios, vinetele se pot doar taia rondele si praji in ulei cat sa prinda o crusta la suprafata.

Ceapa se toaca si se caleste in ulei. Intr-o cratita rotunda, sau o forma de Jena, se pune un strat de ceapa, unul de vinete,


unul de ardei, felii de rosii, usturoi taiat bucatele mici, apoi iarasi ceapa, vinete, ardei, rosii, usturoi. Pe fiecare strat se da putina sare si un praf de piper.


Vasul se pune la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la foc potrivit. Daca va place mancarea mai zemoasa, puteti pune si un pahar de apa peste ingrediente. Inainte cu 5 minute de a inchide focul la aragaz se presara verdeata tocata.


Se serveste ca atare, sau cu cascaval ras si putin ketchup.
In fotografie mancarea aceasta, de post, de altfel, este garnitura unei portii de muschi umplut


Reteta o am in carnetel sub denumirea de "mancare de vinete si ardei gras".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).