luni, 4 octombrie 2010

Papanasi prajiti (moldovenesti)


Așadar să vedem cum se fac papanașii prăjiți, adică moldovenești, care nu seamănă la gust cu papanașii din sud, sau cei pe care îi putem servi la restaurant, pentru că aceia seamănă foarte mult cu niște gogoși mai consistente. Rețeta de papanași prăjiți, moldovenești, rețetă preluată și adaptată din cartea Sandei Marin, este mai jos.

INGEDIENTE:
1 boţ de branza de vaci (fără cheag) din piata (aprox. 500 g), 2-3 oua, 3 linguri de zahar (dar merge si fara), maxim 5 linguri de faina, o lingurita de praf de copt, sare. 

Daca branza nu este grasa, se pot adauga 2 linguri de smantana, tot de la piata. Se face un amestec omogen din toate ingredientele, care sa nu semene mai mult a aluat, ci a branza de vaci.




Se fac cu mana papanasii ca niste chiftele


si se prajesc in ulei pe o parte si pe alta, rapid.


Daca puneti zahar in compozitie, se vor rumeni mai tare, daca nu, culoarea lor ramane frumoasa, aurie. Se scot cu paleta imediat pe o farfurie si se servesc calzi cu zahar vanilat pe deasupra.


Exista si varianta cu mai multa faina, aluatul fiind usor de modelat, dar eu prefer reteta aceasta, de la tatal meu, pentru ca astfel nu irita stomacul la fel de mult. 


4 comentarii:

  1. Tocmai am primit niste branza de vaci, asa ca maine ii incerc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine faci, sa-mi spui daca ti-au placut. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi voi face si eu,de la mama am vazut cum se fac,prima data nu mi au iesit cum trebuie, sper ca acum sa-mi iasă

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge ceva mai multa faina, ca sa nu se desfaca. Sunt savurosi, dar atat cat sunt calzi :)

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).