luni, 13 septembrie 2010

Cus-cus cu carne

La cererea Greierasului de pe oneden :)

Reteta este luata dintr-un retetar general din 1961.

Deci: 500 g carne de berbec fara os, 150 g ulei, 4-5 cepe, 80-100 g bulion, 300 g cus-cus, piper, sare, dafin. 

Carnea se portioneaza, se spala, se opareste, se scurge bine si se prajeste in ulei incins. Se scoate pe un platou. In uleiul ramas se adauga ceapa curatata si taiata marunt care se caleste pana devine aurie, rumena. Se stinge cu bulion si apa, se adauga carnea si dafinul, si se lasa la fiert pana ce carnea este aproape gata. Acum se introduce cus-cus-ul in sos, se da sare si piper, se aranjeaza carnea pe deasupra si se da la cuptor 30 de minute la foc potrivit.

Se poate pregati si cu orice alt fel de carne sau cu carne tocata.



2 comentarii:

  1. pai ingredientele din reteta nu se prea potrivesc cu reteta dupa cum vad eu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg. Dupa cum am spus este o reteta copiata integral dintr-un retetar profesionist de acum 53 de ani. Nu am preparat-o eu, nu am de unde sa cumpar cus-cus aici, unde locuiesc. Daca doriti, pun poza paginii de unde am luat reteta, dar nu vad niste ingrediente la lista, si altele la preparare.

      Poza poate sa contina si altceva decat ce scrie la reteta, este o poza orientativa, daca dati click pe ea, va duce la site-ul de unde am preluat-o. De pe wikimedia, din cate stiu, si este poza in domeniul public, adica poate fi preluata gratuit.

      Ștergere

Prin utilizarea acestui formular va dati acceptul ca acest site sa foloseasca si sa stocheze exclusiv pentru comentarii datele personale pe care le introduceti (nume, site sau cont google).